08/22/15 14:47
(http://pik.bg)

Екоминистерството: Задава се повишаване на речните нива

Екоминистерството: Задава се повишаване на речните нива

Жълт код за дъжд е обявен днес за областите Монтана, Враца, Смолян, Пловдив, Пазарджик, София област, София, Перник, Кюстендил и Благоевград. В съботния ден се очакват значителни валежи - 20-40 л/кв.м. Преди обяд на отделни места в неделя все още ще превалява, но с тенденция постепенно валежите да спрат. Количествата ще са незначителни, под 5 л/кв.м, информират от МОСВ.

Според справката на министерството днес повишения ще има във водосборите на р. Янтра, р. Русенски Лом и Добруджанските реки. На 23 и 24 август ще има повишения на речните нива на реките в горното течение на р. Огоста и в целия водосбор на р. Искър. Значителни ще бъдат повишенията на водните количества във водосборите на реките над яз. Панчарево, на р. Владайска, р. Батулийска, р. Искрецка, р. Малък Искър и р. Златна Панега.

В Черноморски басейн – днес и утре ще има повишения на нивата на реките в горното и средното течение на р. Камчия и на южночерноморските реки.

В Източнобеломорски басейн – от днес и утре водните нива ще се повишават. Днес се очакват по-значителни повишения на водните нива в средното и долното течение на р. Марица и притоците и в тези участъци на основната река, както и в целия водосбор на р. Тунджа, в горното течение на р. Арда - до язовир Кърджали.

В Западнобеломорски басейн – днес и утре се очакват повишения на водните нива в долното течение на р. Струма и в средното и долното течение на р. Места.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване