08/22/15 16:10
(http://pik.bg)

ПИК TV: С книга в парка, въпреки мрачния ден

ПИК TV: С книга в парка, въпреки мрачния ден

Четенето е единственият начин подрастващите да станат наистина качествени и образовани млади хора. Това каза Марчела Борисова, ръководител направление "Обслужване" в Столичната библиотека.

Тя не е против дигиталното четене, напротив смята, че голяма част от подрастващите искат да четат и по друг начин. И те като една от големите библиотеки, които знаят какво търсят, започнали да работят в тази посока. "Важното е какво се чете, не начина, по който се чете – дали дигитално или книжно", каза Борисова.

Дългогодишният библиотекар посочи свое интересно наблюдение, а именно, че дигиталната революция през последните години доведе до един възход на четенето.

"Има бъдеще библиотеката и то много голямо бъдеще", категорична е тя и допълва, че нямаше така оптимистично да каже това преди 2-3 години. Сега е оптимист, защото през последните години политиката на голяма част от държавните институции е посока на насърчаване на четенето.

"Мисля, че тя дава първите си плодове. Трябва да се продължава, разбира се по-задълбочено и най-важното е финансирането да бъде наистина по-сериозно като отношение към библиотеките. Да! Имат бъдеще", категорична е днес тя. Фондът на Столична библиотека е около 1 милион документа, в това число и периодични издания, а читателите им към момента са 34 000.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване