08/22/15 16:59
(http://pik.bg)

Политолог: Гърция е особена държава и ситуацията там се отразява пряко и на България

Политолог: Гърция е особена държава и ситуацията там се отразява пряко и на България

Гърция е особена държава и ситуацията там се отразява пряко и на България. Това каза политологът Георги Киряков във връзка с оставката на правителството на министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас, предаде "Фокус". „В последно време никой не отчита това и не се опитва да го прави. Българската икономика е много подобна на гръцката и това би трябвало да ни даде сигнал, че ако продължаваме да вървим в тази посока като управление и икономика, то перспективите са ни като гръцките”, обясни Киряков. Според него, на първо място гръцката икономика се отразява на българската с работещите българи в Гърция.

„Знаете, че есента след приключването на сезонната заетост в туризма и селското стопанство, те ще се върнат в България, което ще натежи изключително много на бюджета, особено ако работещите в Гърция са с трудови договори. Другото е, че в Южна България има страшно много фирми от текстилната индустрия и това неизбежно ще се отрази на българската икономика”, допълни Киряков. По думите му, ако тези поръчки намалеят или бъдат прекратени, това ще се отрази на целия регион. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване