08/22/15 12:17
(http://www.dnevnik.bg/)

Хиляди бежанци все още са блокирани на македонската граница


Около 2 хиляди имигранти остават блокирани на ничия територия между Гърция и Македония, тъй като македонската полиция продължава да блокира границата и не ги допуска да продължат на север към Европейския съюз, съобщава Асошиейтед прес.

Тази нощ полицията е пропуснала малки групи семейства с деца да преминат границата и да стигнат пеша до железопътната гара в Гевгелия, съобщи БТА. По информация на агенция "Ройтерс" рано тази сутрин 600 души са се качили във влак в Гевгелия и са заминали към Сърбия. След това бежанците се насочват към Унгария.
Останалите са прекарали нощта на открито, в дъжда и студеното време.

Повечето са бежанци от Сирия. "Ройтерс" съобщава, че те крещяли "Помогнете ни" срещу полицията зад телената ограда, която е поставена, след като в четвъртък правителството в Скопие обяви извънредно положение.

Онези, които не можаха да преминат границата, сред които много жени и деца, прекараха на открито студената и дъждовна нощ.

От седмици железопътната гара в Гевгелия е сцена на хаос, заради пристигащите големи групи бежанци от Близкия Изток, Африка и Азия. Повече от 40 хиляди души са влезли в Македония през последните два месеца.

В петък македонската полиция стреля с шокови гранати и влезе в сблъсък с бежанците, които искаха да пресекат границата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване