08/23/15 09:36
(http://pik.bg)

Акушерката, която преби четиридневно бебе, отива на съд

Акушерката, която преби четиридневно бебе, отива на съд

Разследването срещу акушерката Емилия Ковачева, която преби четиридневно бебе, е на финалната права. До две седмици се очаква материалите и събраните доказателства да бъдат предявени на защитата и да й бъде повдигнато обвинение за опит за умишлено убийство по особено жесток начин над малолетно дете, съобщава български ежедневник.

"Дознанието се движи в срок, но ние не бързаме, тъй като единственото ми желание е да се направи пълно и обективно разследване, за да се разкрие истината по този потресаващ случай", коментира пред вестника защитникът на Ковачева - адвокат Владимир Янев. По думите му клиентката му продължава да е в тотален нервен срив, като ежеминутната й борба с постоянния тормоз, на който в подложена в ареста, е на път да я съсипе тотално. Емилия Ковачева попадна в килия преди близо 5 месеца. 

Случаят излезе на бял свят, след като кадри от охранителни камери показаха как изпадналата в умопомрачение акушерка налага новородено момиченце с юмруци и стъклено шише. Адвокат Янев силно се надява обаче прокуратурата и контролираните от нея разследващи органи да си свършат добре работата, а не да концентрират вниманието си единствено върху "една камера". "Съществуват редица фактори, които в началото не бяха взети предвид. Трябва задължително да се отговори на следните въпроси: колко камери и в какви помещения е имало, да се проучат щателно техните записи, къде е било носено детето и какви манипулации са били правени с него, как е било третирано новороденото от самото раждане до инцидента и т.н.", обясни юристът. 

Според него, дори и да се приеме за вярно, че акушерката е била груба с детето и е нанесла удари върху него, това не означавало, че именно тя е човекът, който е счупил черепа на пеленачето. Янев сподели, че довод в тази насока е фактът, че отоците от подобни удари се появяват за минути, а те дори не са съществували към края на работното време на Ковачева, като са се появили чак след 12 часа. "Аз на всеки казвам да си удари с все сила главата в стената и да засече след колко време ще му излезе цицина. Надали ще е след половин ден", описа разбиранията си той. 

Въпреки че резултатите от психологическата експертиза на акушерката са вече готови, те ще бъдат оповестени чак след като делото започне. Запознати със случая обаче изразиха силно съмнение, че заключението на вещите лица няма да бъде обективно. "Експертизата няма как да е годна, тя е обречена още от самото начало. Изминало е много време, Ковачева е била травмирана по време на тестовете, държана е под стража, бита е от охраняващи полицаи, а да не говорим, че е и на прага на лудостта", заяви защитникът й, който е категоричен, че задължително ще иска и ново мнение от независими психиатри.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване