08/23/15 08:06
(http://www.dnevnik.bg/)

Градските спортове са акцент на "София диша" днес на ул. "Шишман"


Да направим първото си спускане с лонгборд или да изпробваме последните модели дъски, да се научим на петанк и да поиграем на тенис на маса. Тези и други спортни предизвикателства са акцентът тази неделя на градскяи празник "София диша", която ще е на улица "Цар Иван Шишман". Там ще са също и вече познатите артисти и ателиета за деца от предишните три недели на събитието.

След 17.00 часа на затворената за автомобили улица и в част от улица. "Ген. Йосиф. В. Гурко" ще се кара лонгборд благодарение на Temper Bоards, които ще предоставят новите си модели дъски за тестване. Начинаещите ще могат да направят първи стъпки с Wildberries School, а напредналите ще покажат своите умения на Slide session. Най-добрите участници с лонгборд дъските ще получат специални награди от магазини Contrabanda.

Какво може да предизвика и вдъхнови "градските" момичета да излязат сред природата и да започнат да живеят активно ще разкажат от Wildberries School – кауза, която се стреми да популяризира здравословния начин на живот включващ и практикуване на любими спортове. За трите години организаторите са успяли да проведат над 40 уъркшопа по сноуборд, уиндсърф, уейкборд, катеренe, йога, брейк денс, лонгборд и маунтинбайк, в които взеха участие над 500 момичета.

От 16 до 20.30 часа, посетителите на фестивала "София Диша" ще могат да играят тенис на маса пред 7-мо училище.

Пред 133-то училище ще са майсторите в петанка – клуб Greenrebel, те ще учат и всички желаещи на този все по-бързо набиращ популярност в България градски спорт. Играта петанк е традиционна за Франция и означава "пие таке", или събрани крака, играе се на правоъгълна площадка с размери 5 на 15 метра, не рядко и в междублоково пространство. Използват се топки от специална метална сплав, които тежат от 600 до 800 г, а диаметърът им е около 70 мм. Може да се играе индивидуално, по двойки или тройки, като обикновено се играе по тройки.
Музиката на живо е в програмата и тази неделя. От 16:00 ч. Субфактор ще бъдат разположени на улицата под тента с колони, грамофони и плейъри като Vitya, Anatolkin и двамата водещи на предаването ще са зад пулта, за да забавляват посетителите на фестивала.

Фестивалът за градска култура "София диша" е част от Календара на културните събития на Столична община. Фестивалът популяризира по иновативен начин централните софийски улици, спомогна за развитието на техния самостоятелен образ и зададе посока на реализирането им като запазени марки за столицата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване