08/23/15 16:30
(http://radiomilena.com/)

Десетият музикален фестивал на хора с увреждания на 28 и 29 август 2015 г. в Поморие

Десетият юбилеен музикален фестивал на хора с увреждания “Сила за живот” ще се проведе на 28 и 29 август 2015 г. в Поморие, под патронажа на Омбудсмана на Република България. Фондация “Сила за живот” ежегодно организира в Поморие музикалния фестивал. Той се провежда на централния площад. В него участват талантливи певци, танцьори и инструменталисти с физически увреждания. Участниците във фестивала се представят с изпълнение по свой избор без ограничение в музикалния жанр – народни песни, поп, рок, джаз, оперно изпълнение, авторски творби, танц или музикална композиция.

Основоположник на фестивала и учредител на фондация „Сила за живот” е Пламен Толев – Берти, който вече не е между живите. Благодарение на него за първи път в България се организира Международен музикален фестивал за хора с физически увреждания. Първото му издание в Поморие беше през септември 2006 г., под патронажа на Министерството на културата. Целта на Музикалния форум е да открива даровити хора в неравностойно положение с музикален талант от цялата страна, който да покажат на обществото. На 28 август, първата вечер е посветена на фолклорните таланти, а вторият ден- 29 август е посветен на поп музиката.

“Събитието е форма за преодоляване на социалната изолация на хората в неравностойно положение и приобщаване към съвременните културни ценности чрез изразните средства на изкуството”,  казва за фестивала в Поморие председателят на Фондация „Сила за живот” Йордан Стефанов.

Публикувана на 08/23/15 16:30 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/kSltP1_ZOT8/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване