08/24/15 08:53
(http://www.dnevnik.bg/)

ГЕРБ и ДПС се сближават за местните избори, смята Надежда Нейнски


Наблюдава се сближаване на позициите на ГЕРБ и ДПС за местните избори, заяви бившият външен министър и назначената за посланик на България в Турция Надежда Нейнски пред Би Ти Ви.

Според нея това е било видимо още при обсъждането на реформите в съдебната система, когато "ГЕРБ са се консултирали само с ДПС".

Местните структури наблюдават, че има сближаване на високо ниво и действат по този модел, коментира тя.

В приетите предложения, след намесата на премиера Бойко Борисов, останаха разделението на Висшия съдебен съвет, по-голяма независимост на гилдиите, Висшият адвокатски съвет да може да сезира Конституционния съд, и засилване на ролята на Инспектората. Отпаднаха тайното гласуване, мандата на ВСС, идеята главният прокурор да бъде изслушван от парламента и разделението на Инспектората.

Според Нейнски, в момента да няма непосредствена заплаха България да попадне в ситуацията на Македония заради бежанците, но винаги може да се очаква усилен наплив на имигранти по границите.

"Има някакво направляване на тези хора. За мен остава неясно как така големи групи хора едновременно пристигат ...  Тези хора неслучайно се движат по определени канали и определени пътища. Те са използвани от други хора, които правят бизнес ... Където бежанците минават нелегално, там практически контрол няма",  коментира Нейнски.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване