08/24/15 10:51
(http://pik.bg)

Изчезналият младеж в Рила – нападнат от мечка или убит от бракониер?

Изчезналият младеж в Рила – нападнат от мечка или убит от бракониер?

 

21-годишният Мехмед Али от велинградското село Света Петка, който се изгуби в Рила, все още не е открит. Младежът тръгнал за боровинки, но така и не се прибрал. Местни доброволци и екипи на Планинската спасителна служба участват в издирването на младежа вече повече от денонощие.

Мехмед бере горски плодове от 10-годишен и познава много добре местността край селото, затова всички са шокирани от неговото изчезване.

„И е брало боровинки и към 1 часа си тръгва, малко преди майка му и баща му и след него. После той изчезва. Над 300 човека търсиха до 5 часа сутринта в тъмницата, но нищо не намериха”, разказа пред TrafficNews.bg жена от село Света Петка.

Младежът работил в чужбина до преди две седмици. Като се прибрал си купил кола. Хората твърдят, че е работлив. След като се загубил, първо позвънил на приятели.

„По данни на баща му, той е подал сигнал на много близки приятели, които се опитали да го потърсят от 2 до 4. Теренът е много труднодостъпен и хората се уморяват. Сменяме се. Мокри са хората.”, разказа кметът на селото Али Тебер.

Сутринта в търсенето се включиха служители на Планинската спасителна служба с кучета и доброволци от селото.

„Търсихме го няколко часа, но няма никаква следа. Дано го намерят живо и здраво, защото техните родители се притесняват и не са спали 24 часа”, разказа приятел на момчето.

Полицията работи по няколко версии за мистериозното изчезване. Сред най-вероятните са нападение от мечка, убийство по погрешка от бракониери на дивеч или дезориентация в посоките заради мъгливото време в планината в събота.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване