08/24/15 20:54
(http://pik.bg)

Министър Танев: Ще има промени при провеждането на матурите следващата година

Министър Танев: Ще има промени при провеждането на матурите следващата година

До 14 септември е срокът за обществено обсъждане на Наредбата, с която  се определят редът и начинът за провеждане на матурите за следващата година . Това заяви в Пловдив министърът на  образованието Тодор Танев, който беше категоричен, че промени ще има, информира БНР.  

"Ще бъдат неголеми техническите промени, но ще има. Например - искам да вкарам избрани от родителските настоятелства представители на родителското тяло по време на матурите, в сградите, пред камерите и в коридорите, не в залите. Ще вкарам обществеността вътре. Това е само една от идеите, които имам. Но ще спре това поголовно преписване, за да остане в нормалните норми. Съжалявам, не мога да кажа, че няма да се преписва никога повече. Това е невъзможно."

Министър Танев заяви, че милиони левове на данъкоплатците потъват, заради така наречените  "мъртви души" в училищата и призова за законодателни промени:

"Не можем да продължаваме по този начин. Има средства - само едно от тях е криминализирането. Директори и други служители на системата, които по този начин отклоняват публични средства. Както за всяко отклонение на публични средства по принцип, така и за такова отклонение на публични средства, чрез записване на несъществуващи ученици или ученици, които са записани, но после не завършват, ще има необходимите санкции. И аз моля народните представители да помогнат в това отношение. 2000 лв. откраднати от поправка на танк в системата на армията е държавно престъпление.  Същата номинална стойност 2000 лева, откраднати от училище, е мародерство."

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване