08/24/15 13:29
(http://pik.bg)

Морската вода край Лозенец полека започва да се изчиства от фекалиите

Морската вода край Лозенец полека започва да се изчиства от фекалиите

 

Към момента данните от взетите проби от морето на централния плаж в село Лозенец показват подобрение на качеството на водата. Това каза пред Радио „Фокус” д-р Мариана Косинова директор „Обществено здраве” към РЗИ-Бургас.

Резултатите са от взети проби от петък. По думите й, трябва да има поне още една проба, която да покаже добри качества на водата. Има леки отклонения в един от показателите, които ще бъдат проследени.

„Вземат се по 4 проби от различни участъци на плажа за проследяване качеството на водата. По показател ешерихия коли в три от пробите има достигане на нормите. В една от пробите има високите стойности. По показател чревни ентерококи показателите показват понижаване”, обясни д-р Косинова. Къпането остава забранено само на централния плаж в село Лозенец.

До края на седмицата, в зависимост от резултатите от взетите проби днес и след два дни, къпането в морето може да се разреши. Д-р Косинова обясни, че има риск за здравето за тези, които не спазят забраната.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване