08/24/15 09:27
(http://pik.bg)

Огромен е интересът на туристите за къмпингуване по Северното Черноморие

Огромен е интересът на туристите за къмпингуване по Северното Черноморие

Огромен е интересът на туристите за къмпингуване по Северното Черноморие. Това заяви за "Фокус” Димитър Димитров, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация – Североизточен регион.

Той посочи, че туристическия бранш работи активно с общините Шабла и Каварна, за да се намери решение на това къде могат да къмпингуват хората, защото нуждата от такива съоръжения е огромна. Димитрова коментира още, че през тази година община Шабла е обособила и няколко района, в които може да се бивакува. „Това са парцели, които са предназначени точно за тази цел”, каза още специалистът. Той разясни, че на тези места няма такива условия, каквито са необходими за къмпингуването, като вода, електричество, газ. Димитър Димитров подчерта, че целта на бивакуването е хората да се потопят в природата, но все пак има осигурена охрана, която да следи за живота и здравето на туристите. По думите му, вероятно община Шабла е една от малкото, ако не и първата община в страната, която предоставя такива общински терени, на които хората биха могли регламентирано да бивакуват.

По отношение на алтернативните форми на туризъм, като голф-туризмът, гмурканията и др. Димитър Димитров заяви, че нещата в тези направления се развиват изключително успешно. Много туристи биват привлечени от възможността да играят голф по Северното Черноморие, като става въпрос за играчи, които идват предимно от Скандинавските страни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване