08/24/15 06:12
(http://www.klassa.bg/)

Отчитат 20% ръст при селските почивки

 Ръстът в селския туризъм спрямо миналата година надминава 20%. Това заяви за агенция Фокус Борислав Борисов, председател на Асоциацията на българските села. „В началото на лятото ние прогнозирахме ръст от 15% в селския туризъм, но първоначалните данни до момента, показват, че ръстът, спрямо миналата година ще надмине 20%. Това са много добри показатели и са поредното доказателство за потенциала, който като цяло има селският туризъм в България”, коментира Борисов.

 

По думите му все повече платежоспособни туристи избират качествените услуги, които се предлагат в тази сфера. Борисов отбеляза, че по-голяма част от туристите вече за втора или трета година избират този тип почивка. Не говорим за инцидентна заетост в този сектор, а за една наистина устойчива тенденция”, допълни той.

 

Борислав Борисов съобщи още, че обектите за селски туризъм, които се намират са в близост до Черно море и особено в южната част, около района на Странджа имат пълна заетост. Борисов отбеляза, че тенденциите са за заетост и избор на местата, които предлагат не просто настаняване, а и различни комплексни услуги. „Тук не говорим само за настаняване, спане и хранене, а за една активна почивка, която все повече се избира и от семейства с деца, включва различни алтернативни дейности като конен спорт, като офроуд приключения, каране на АТВ и фото лов”, заяви той.

 

По думите му вече нараства броят на обектите, които имат различни спа процедури. Все по-популярни стават и така наречените практически дни на полето или във фермата, където гостите могат за няколко дни да играят ролята на фермери и на практика да се докоснат до фермерството”, посочи Борисов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване