08/24/15 13:41
(http://pik.bg)

Проектират ограда за пеещия фонтан на Варна, за да не слагат спасител

Проектират ограда за пеещия фонтан на Варна, за да не слагат спасител

Най-големият фонтан в България ще бъде ограден със стилна преграда, която няма да позволява влизането в шадравана. В момента огражденията около него са временни. По предложение на проектантите ще бъдат поставени постоянни прегради, за безопасността на гражданите. Все още не е ясно как ще изглеждат и кога ще бъдат поставени, защото се обсъждат подробностите около нея, съобщиха от пресцентъра на общината, цитирани от "Петел".

Според някои пеещата водна феерия не трябва да бъде загрозявана с метални решетки, но това е наложително, тъй като под водните струи тече ток, захранващ осветлението и всяко влизане във фонтана може да се окаже смъртоносно.

Както знаем, сухите фонтани се използват от малки и големи за разхлаждане, а дори и изкъпване, така че е напълно възможно някой да реши да се „гмурне“ и в шадравана на пл. „Независимост“. 

Най-застрашени са децата, които не осъзнават опасността и в желанието си за приключения може да решат да скочат в примамливите водни струи.

Дано новата ограда бъде сложена възможно най-скоро, тъй като в момента прегражденията са лесни както за промушване, така и за прескачане.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване