08/24/15 13:30
(http://pik.bg)

Резултати от втория Национален турнир по спортен бридж в Панагюрище

Резултати от втория Национален турнир по спортен бридж в Панагюрище

От 21 до 23 август в Панагюрище се проведе II-ри Национален турнир по спортен бридж, организиран със съдействието на "Асарел Медет" АД, Община Панагюрище и Асоциация на спортните клубове в Панагюрище, включен в спортния календар на Българска бридж федерация. В петък турнирът стартира с едносесиен двойков турнир от 26 дона с метод на изчисляване на "максимален запис", в който участие взеха 22 състезателни двойки.

Местните състезатели с радост премериха сили с гостуващите двойки от София, Пловдив, Стара Загора и др. Победители станаха Стойна Граменова и Васил Ненчев от Пловдив с резултат 59,06%. Второ място с резултат 58,60% заеха Стою Даракчиев – Петър Даракчиев, които са баща и син и също са от Пловдив. Трети останаха Веселин Величков /Ст. Загора/ - Захари Захариев /Сф/ с резултат 58,52%. В събота и неделя се проведе отборно състезание, в което участваха 11 отбора, като бяха изиграни 11 кръга по 8 дона.

Победител стана отбор МАНАДО, който беше съставен от две от състезателните двойки на националния ни отбор по бридж - Владимир Михов – Юлиян Стефанов и Георги Стаматов – Диян Данаилов. Те постигнаха краен резултат от 153,59 VP. Втори се класира отбор ХАРИ с резултат от 129,58 VP, а трети остана отбор БРИДЖ + - 119,11 VP. Победителите бяха отличени с купи и парични награди, осигурени от спонсорите. Следващата седмица от четвъртък до неделя в ММЦ – Приморско ще бъде проведен III-ти Младежки бридж лагер, организиран от Българската бридж федерация, за който участие са заявили 80 момичета и момчета от цялата страна.

По време на лагера младежите ще имат теоретични занимания и ще премерят сили един с друг в две двойкови и едно отборно състезание. На същото място от вторник до неделя ше се проведе и осмото издание на Международната бридж ваканция "Приморско клуб" 2015 г., организирана от спортен клуб "ДАМА КУПА".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване