08/24/15 11:40
(http://pik.bg)

Ремонтират пловдивското „Асеновградско шосе”

Ремонтират пловдивското „Асеновградско шосе”

 

Стартът на реконструкцията на "Асеновградско шосе" бе дадена днес и до месец и половина трябва да бъде завършена. Тя обхваща отсечката от т.нар. караулка на КАТ до надлеза на входа на Пловдив. Отсечката е около километър и половина и освен нов асфалт ще се сдобие и с осветление, пише трафикнюз.бг.

Причината досега този път да не бъде оправен е че е в границите на Община Родопи. Тя обаче няма възможност за ремонт, тъй като е достатъчно голяма и има други приоритети. Поради тази причина Пловдивската Община и тази в родопската яка са подписали договор, с който стопанисването на пътя да мине под опеката на Пловдив. Парите за ремонта и са 600 000 лева и са от общинския бюджет.

От другата седмица източното платно ще бъде затворено и докато траят ремонтите движението ще се извършва еднопосочно в западното платно. През месец октомври се очаква да бъде започнат ремонтът на целия път Пловдив- Асеновград, който ще бъде финансиран от ОП- Транспорт. След реконструкцията пътя ще бъде четири лентов.

Ново осветление ще бъде сложено и по цялото "Карловско шосе" от табелата на града до автомагистрала "Тракия".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване