08/24/15 08:56
(http://pik.bg)

След урагана в ямболското село Ботево! Къщите останаха без покрив, но хората сами си ги ремонтират!

След урагана в ямболското село Ботево! Къщите останаха без покрив, но хората сами си ги ремонтират!

Къщите в ямболското село Ботево останаха без покриви след ураган, който вилня в петък. През почивните дни обаче хората си ги ремонтирали сами.

„Щетите са огромни, но ботевци не чакат комисии, защото виждаме какво става при други такива наводнени села. Късно се дават помощи. Очакваха се нови дъждове, а хората се страхуват, че може да се доразрушат покривите. Съселяните ми са работни хора и сами се захванаха да си вършат работата. Върнаха се синове и дъщери, обединиха се всички и заедно се отстраняват щетите“, каза пред bTVкметът Георги Танев. Той уточни, че засегнатите къщи са над 300. Има счупени керемиди и прозорци, паднали комини, наводнени са етажите, добавя Танев.

„Беше не буря, а истински ураган. Слава Богу, че останахме живи и здрави! Ако бяхме излезли преди да падне борът, щеше да ме остави на място. Щях да стана на кайма. Късмет съм имал, че си останах в къщи. Всеки път излизам да гледам, но сега си останах в къщи“, споделя възрастен мъж.

„Има 32 счупени стълба, които много трудно възстановихме. Унищожена е селскостопанската продукция. В селото вече няма никакви краставици и домати. Всичко е унищожено“, каза още кметът на Ботево.

Директорът на училището в селото пък описа трагедията като бедствие по американски сценарий.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване