08/25/15 15:06
(http://pik.bg)

Американска техника пристигна за учението "Black Sea Rotational Force"

Американска техника пристигна за учението "Black Sea Rotational Force"

В България пристига американска техника за провеждането на планираната съвместна многонационална подготовка "Black Sea Rotational Force - PLATINUM LION 16-1". В състава й влизат 4 танка М1, бронетранспортьори "Страйкър", артилерийски системи, както и поддържаща техника.

Българската страна ще участва с бронирана техника и техника за осигуряване и поддръжка, съобщиха от МО. В съвместната подготовка ще вземат участие 160 военнослужещи от Морската пехота на САЩ както и 35 военнослужещи от Румъния.

От българска страна ще участват сили на Сухопътни войски от състава на 61-а механизирана бригада, Националния военен университет и Съвместното командване на силите. Учението ще се проведе на два етапа през месеците септември и октомври на учебен полигон "Ново село".

Целта на подготовката е подобряване на способностите за съвместно участие в контратерористични и операции по поддържане на мира, както и повишаване нивото на оперативната съвместимост между подразделенията от Морската пехота на САЩ и формированията от българските Въоръжени сили. Учението ще допринесе за повишаване на възможностите и способностите на Българската армия за участие в съвместни многонационални операции. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване