08/25/15 09:38
(http://pik.bg)

Бежанският поток ще продължи да расте

Бежанският поток ще продължи да расте

Бежанският поток ще продължи да расте. Това коментира ген. Чавдар Червенков, главен експерт в Центъра за изследване на демокрацията.

Бежанците са две групи – по икономически причини от Африка и основната – от Сирия, Ирак, Афганистан, които бягат от войната, обясни генералът.

„И като имаме предвид, че обстановката в Сирия и Ирак се влошава, в перспектива това се очаква и в Афганистан, естествено е потокът да се увеличава“, допълни Червенков. Няма дори и най-малкият признак за положително развитие на обстановката, който би разколебал част от хората да тръгнат, категоричен бе той.

„Напротив. Нестабилността в Ирак се задълбочава. Краят на войната в Сирия не се вижда. Никой не смее да прогнозира какво ще се случи в Афганистан на другия ден след като последния натовски войник напусне страната. И сега има райони под пълния контрол на талибаните“, допълни Червенков.

Той посочи, че от друга страна бежанците разбират, че Европа няма да търпи още дълго тази ситуация и ще вземе мерки, затова бързат. Тези два фактора, според мен, обясняват засилването на потоците, допълни Чавдар Червенков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване