08/25/15 04:50
(http://pik.bg)

Бойко Борисов подкрепя Националната спортна кампания на инвалидите

Бойко Борисов подкрепя Националната спортна кампания на инвалидите

Бойко Борисов обяви, че оказва пълна подкрепа на Националната спортна кампания на инвалидите "Воля за спорт", която стартира на 11-ти септември от община Стара Загора. Премиерът на България дори обеща да присъства за откриването, ако му позволява програмата. Сред официалните лица се очаква да бъдат и Министъра на младежта и спорта Красен Кралев и съветникът на Бойко Борисов по социалните въпроси Тотю Младенов. Старта на "Воля за спорт" ще се излъчва директно в новините на Нова тв от 19.00 часа. 

Спортната кампания в над 10 общини, е инициирана от Балканска медийна онлайн асоциация и се осъществява с помощта на Агенцията за хората с увреждания, Съюза на инвалидите, Съюза на глухите, Съюза на слепите, Съюза на диабетиците.

Известни спортисти и изпълнители също ще подкрепят хубавата инициатива. Те ще се присъединяват в различните общини. Спортните състезания ще са изцяло съобразени с възможностите на хората с увреждания, като на финала все пак ще има медали и купи за най-добрите индивидуални и отборни състезатели. Освен това за всички дечица ще има спортни подаръци.

С помощта на спонсори и минимални средства от общините, организаторите са си дали нелеката задача освен да подготвят спортни състезания и развлекателни дни за хората с увреждания, да закупят различни съоръжения за инвалидите, с които да улеснят тяхната двигателна способност, воля и желание за спорт. Оказа, че най-необходим е уреда за спускане на трудноподвижни хора в басейните. Обещано е до края на кампанията да осигурят такъв уред за всички общини, които имат нужда. Освен това ще бъдат закупени и различни спортни съоръжения по места.

 

Спортал

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване