08/25/15 11:51
(http://pik.bg)

Владислав Горанов: Наредбата за реда и избор на осигуряване произтича от промените в КСО

Владислав Горанов: Наредбата за реда и избор на осигуряване произтича от промените в КСО

Предложеният проект на наредба произтича от измененията и допълненията в Кодекса за социалното осигуряване, свързани с усъвършенстване на тристълбовия пенсионен модел. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов на заседание на Националният съвет за тристранно сътрудничество, предаде "Фокус". „В това число - свързани с правото на свободен избор на осигуряване в държавното обществено осигуряване и универсален пенсионен фонд, или само в държавното обществено осигуряване, както и с възможността, категорийните работниците, ползващи правата на ранното пенсиониране, да изберат да се осигуряват само във фондовете на държавното обществено осигуряване или да се осигуряват и в професионалните пенсионни фондове”, добави той.

Горанов подчерта, че с наредбата се уреждат и доразвиват редът за внасяне и разпределяне на задължителните осигурителни вноски за: държавното обществено осигуряване, за Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), за Учителския пенсионен фонд, за фондовете за допълнително задължително пенсионно осигуряване и вноските за фонд „Гарантирани вземания на работниците и служителите“, както и други приходи и лихви в Националната агенция за приходите (НАП). Предвижда се осигурените лица, които изберат да прехвърлят средствата си от Универсален пенсионен фонд и обратното, да подават заявление.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване