08/25/15 08:11
(http://pik.bg)

Ексклузивно! Министър Бъчварова проговори за бежанците, "Ислямска държава" и войната по пътищата

Ексклузивно! Министър Бъчварова проговори за бежанците, "Ислямска държава" и войната по пътищата

"Бежанците са най-голямото предизвикателство от началото на века. С този проблем се занимава не само МВР, но и Европейската комисия." Това заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова и министър на вътрешните работи в ефира на Нова телевизия.

"Когато се ограничи каналът за преминаване на бежанци през Италия, те ще преминават по друг маршрут", добави тя.

"Ние следим ситуацията с бежанците и имаме план, в който има 3 варианта при развитие на ситуацията. В момента рискът да минават бежанци през нашата страна е минимален. Регистрираме всички, които преминават границата и връщаме тези, които се опитват да преминат на изход към сръбската граница", каза министърът.

"Не сме установили тези лица на територията на страната. Ние проверяваме всеки сигнал." Това коментира Бъчварова по повод двамата терористи от "Ислямска държава", които се знаеше, че са влязли в страната.

Министърката коментира и войната по пътищата. "Ситуацията е тревожна. Непрекъснато взимаме мерки. Регистрираме поредица от нарушения, 1700 души са проверени, които са неправоспособни."

Очаквайте подробности!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване