08/25/15 17:28
(http://pik.bg)

Екшън в съда! Като видя брадвата, бащата на Джейда тръгна към убиеца Мерт

Екшън в съда! Като видя брадвата, бащата на Джейда тръгна към убиеца Мерт

28 години затвор получи 19-годишният Мерт Шукрия Мехмед за грабежа (откраднати 250 лева и два джиесема - б. р.) и последвалите изключително жестоки убийства на 7-годишната Джейда Реджеб и майка й Джейлян Юсуф в Джебел. Той ще лежи още 2 години за 5 други престъпления, предимно кражби. "Ще обжалвам пред Апелативния съд", заяви Мерт, пред 24родопи.ком.

Реално Мерт Мехмед получи наказание „Доживотен затвор“ от състав на съда, с председател Деян Събев, но редукцията се налага заради съкратената процедура. Тийнейджърът направи пълни самопризнания и поиска съкратена процедура, за да си гарантира свобода някой ден. Страшилището от Джебел ще излезе на свобода 48-годишен.

Мерт е осъден да заплати 150 125 лева кръвнина на майката на Джейлян, 150 125 лева на бащата на убитата жена и 150 000 лева на бащата на 7-годишната Джейда.

Когато бяха показани брадвата и дрехите на убитата от Мерт малка Джейда, баща й Орхан Реджеп не успя да сдържи сълзите си. Веднага след заседанието той тръгна заплашително към подсъдимия, при което Мерт бе отведен през страничен изход.

Между Мерт и Орхан застанаха 4-ма полицаи. "Ти ще страдаш", просъска към убиеца бащата на детето, собщи 24родопи.ком. Афектираният мъж поиска да влезе и в специализирания автомобил, с който убиецът бе отведен, но бе спрян от свои близки.

Както вече 24rodopi.com писа, прокуратурата поиска максималната предвидена в закона присъда за грабеж, придружен с убийство - 30 години затвор при първоначален строг режим. Поради младата възраст на подсъдимия, държавното обвинение не можа да поиска най-тежкото наказание-доживотен затвор без право на замяна.

„Не считам, че поради младата му възраст, Мерт Мехмед трябва да бъде погален от правосъдието. Едно дете остана завинаги на 7 години заради арогантността и жестокостта на един 19-годишен мъж. Човек, който влиза да краде с брадва, то той влиза, за да убива. Убива за 250 лева. Тази жестокост не бива да бъде толерирана. Личното мое мнение като юрист е, че каквато и присъда да получи обвиняемият, тя няма да е достатъчна и няма да го превъзпита. Той извършва това престъпление след като вече има 6 други присъди, от които е нямало ефект. Само заради младата му възраст законът го пази, колкото и грубо да звучи. В противен случай, ние щяхме да поискаме доживотна присъда без право на замяна. Защото от затвора се излиза, но от гроба не", заяви адвокатът на частния обвинител Орхан Реджеп.

Бащата на Джейда поиска 300 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени щети. Родителите на Джейлян - Айтен и Ергюн Юсуф поискаха кръвнина в размер на 400 000 лева

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване