08/25/15 16:01
(http://pik.bg)

Емануил Йорданов: Съдебната реформа трябва да включва изменения във всички процесуални закони

Емануил Йорданов: Съдебната реформа трябва да включва изменения във всички процесуални закони

Съдебната реформа трябва да включва по-сериозни изменения на всички процесуални закони, каза в предаването "12+3“ на БНР бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

"Съдебната реформа би трябвало да подходи по-внимателно при създаването на нови нормативни актове, както и изменение на действащите. Никой не поставя въпроса на това, че съдът в момента работи в крайно лоши условия, не само по отношение на сгради и техника, а и по отношение на нормативната база, с която се работи. Когато има един зле написан закон, трудно е той да бъде прилаган от съда и е нормално да се получи противоречива съдебна практика", поясни Йорданов. Той обясни, че трябва да се изчака поне година на действие на промените, свързани с бегълците от правосъдието, за да се види дали те са ефикасни, и допълни:

Не е трудно да се въведе електронното проследяване на местоположението на хора под домашен арести, това да се включи в бюджета и да се създаде необходимата нормативна уредба, каза Йорданов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване