08/25/15 10:29
(http://pik.bg)

Започва Летният университет в курорта Албена

Започва Летният университет в курорта Албена

Близо 400 студенти от над 20 университета от страната ще се включат в поредното 13-то издание на Летен университет, което започва днес и ще продължи да 31 август в курортния комплекс Албена. Това съобщиха организаторите от Националното представителство на студентските съвети /НПСС/, предаде БНР. Сред официалните гости на инициативата ще бъдат народни представители, ректори, представители на бизнеса. Откриването е тази вечер в 21.00 часа с концерт на сцената пред хотел "Добруджа".

На втория ден от инициативата студентите ще започнат състезанията в десет вида спорт - плажен футбол, плажен волейбол - за мъже и жени, стрийт баскетбол - за мъже и жени, плажен тенис, плуване, плажна лекоатлетическа щафета, плажна щафета, дърпане с въже, плажен крос и трибой.

На 13-то издание на Летен университет ще бъдат организирани и срещи с представители на бизнеса, които са част от тазгодишното издание на Академия '2015, която се организира за поредна година от НПСС. На тях ще бъдат изнесени публични лекции за студентите, сред лекторите ще е и Томчо Томов - ръководител на Националния център за оценка на компетенциите. 

Чрез проекта за Летен университет организаторите искат да популяризират масовия непрофесионален спорт сред студентите, както и да привлекат по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване