08/25/15 06:14
(http://pik.bg)

Започва процесът срещу двойния убиец от Джебел

Започва процесът срещу двойния убиец от Джебел

Два дни в Окръжния съд в Кърджали ще се гледа делото срещу Мерт Мехмед от Джебел, който извърши двойно убийство и грабеж. Делото започва днес, 25 август.

Повече от година отне на разследващите събирането на неоспорими доказателства, а след залавянето му през цялото време убиецът на майката и момиченцето й престоя в ареста.

Обвинителният акт бе внесен в съда в средата на юли тази година. Случаят е от 21 април миналата година, късното му разкриване стана причина за уволнения в местната полиция. Мерт Мехмед, тогава на 18 години, съсече с брадва спящите в дома си Джейлян Юсуф и малолетната й дъщеря Джейда. Сигналът за убийството е бил подаден едва на 26 април от домоуправителя, който усетил тежка миризма на разложени тела. Плячката след касапницата е 250 лева, два мобилни телефона, едно зарядно устройство за телефон и адаптер за лаптоп.

Криминалната му биография е доста сериозна, съден е на пробация заради кражба, срещу него има още 5 досъдебни производства за кражби от жилища и магазини. При обиск в дома му е намерена марихуана. Жестокото убийство потресе жителите на Джебел и в началото на миналия май ги извади на протести с искане за оставки на полицейски шефове. След ареста на уличения в екзекуцията, окръжният прокурор Светлозар Лазаров заяви, че ще поиска доживотен затвор. Тогава за много кратко време разследващите стигнаха до действителния извършител на бруталното убийство на самотната майка Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда. Срещу категорично доказания убиец Мерт Мехмед бе повдигнато обвинение за двойното убийство, извършено с особена жестокост. Законът предвижда три наказателни възможности – лишаване от свобода за срок от 15 до 20 г., доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

Общо 11 души, в това число и бившият съпруг Орхан, баща на умъртвеното дете, са били разпитвани. Обяснения е дала и майката на обвинения в двойното убийство Мерт. Тя обяснила, че и в интернет е търсила информация за това как се разпознават наркоманите. Накрая след пресяването на показанията на всички разпитани подозренията паднали върху екссъпруга Орхан и ученика Мерт. Последният е направил пълни самопризнания. При задържането му освен характерните охлузвания, причинени от прескачането на балкона, полицаите се натъкнали и на пакет марихуана. При разпитите той признал, че след убийството се прибрал у дома, скрил брадвата и хвърлил кървавите си анцузи в коша за пране, а на следващия ден в компанията на майка си е напазарувал с откраднатите пари нов мобилен телефон и маратонки. /БГНЕС

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване