08/25/15 14:29
(http://pik.bg)

Заради бежанците България подсили контрола по границата с Македония

Заради бежанците България подсили контрола по границата с Македония

Българските власти изпратиха бронетранспортьори по границата с Македония в подкрепа на полицията, които се опитва да спре поникването на бежанци в страната, която е член на ЕС. Това предаде ТАСС, позовавайки се на Министерството ни на отбраната.

"На този етап ние смятаме само превантивно да засилим контрола по държавната граница, осъществяван от полицейски сили", заяви представителят на министерството Николай Караиванов. Той добави, че 25 войници с бронетранспортьори са разположени на 4 гранични пропусквателни пункта.

"Техният брой може да бъде увеличен при влошаване на обстановката", добави той. Николай Караиванов увери, че рискът от проникване на нелегални имигранти в България не е висок.

По думите му София строго съблюдава процедурата по тяхната регистрация, затова на тях им е по-сложно да се придвижват по българската територия, отколкото на териториите на Гърция, Сърби и Македония. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване