08/25/15 18:24
(http://pik.bg)

Повод за гордост! Единственият носорог на Балканите е в Столичния зоопарк

Повод за гордост! Единственият носорог на Балканите е в Столичния зоопарк

В Столичния зоопарк може да се види единственият на Балканите носорог, чиито празник се отбелязва в Световния ден на носорога – 22 септември. Това каза пред Агенция „Фокус” д-р Манол Нейков, директор на Столичния зоопарк. 

Д-р Нейков обясни, че празникът в Столичния зоопарк е ежегоден. „Имаме единственият носорог, който е на Балканския полуостров. Всяка година празнуваме Световния ден на носорога. Тази година също ще го отбележим с викторини на детската сцена и с концерт”, заяви д-р Нейков. 

Той разказа, че в зоопарка се организират постоянно културни мероприятия. По думите му наскоро е приключило и лятното зооучилище, продължило девет седмици. По време на училището са били обучавани деца. 

Той каза още, че през лятото и пролетта основен проблем е бил косенето на тревата. 

"Със съдействието на Столична община и заместник-кметът с ресор „Зелена система, екология и земеползване“ - Мария Бояджийска ни бе осигурена фирма, с която се направиха няколко коситби на целия зоопарк, както и подрязване и оформяне на храстите. Зоопаркът се превърна в едно още по-приятно място", каза още д-р Нейков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване