08/25/15 13:09
(http://pik.bg)

Пороят в Монтана струвал над 8 хил. лв. на хазната

Пороят в Монтана струвал над 8 хил. лв. на хазната

За отстраняване на щетите от поройния дъжд и силния вятър, извили се над Монтана в понеделник миналата седмица, общината е платила 8200 лева. Това съобщи зам.-кметът Диман Георгиев, цитиран от "Конкурент".

Само за около 30 минути на 17 август вечерта над Монтана се изляха повече от 30 литра на квадратен метър, а поривите на вятъра са достигали до 80 километра в час. Бурята прекърши две огромни дървета – чинар и ясен на булевард „Трети март” и на улица „Борис Трети”.

За отстраняването на двете дървета общината е похарчила 100 лева. Още шест дървета в града пострадаха от дъжда и вятъра. Сприята прекърши част от клоните им, които после бяха отстранени от нарязани от екипи на фирма „Чистота”. Това е струвало 300 лева.За извозването на клоните и наносите са похарчени близо 3000 лева. Най-затлачени били части от улиците „Извора”, „Панайот Хитов”, Климент Охридски” и площад „Славейков”. От там са почистени 25 тона наноси.

31 шахти са продухани и отпушени, няколко от светофарните уредби спрели да работят и се е наложило след дъжда да бъдат ремонтирани.

„Успяхме да се справим с всичко през нощта и на следващия ден. Когато спря дъжда всички улици бяха измити”, подчерта зъм. Кметът Георгиев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване