08/26/15 15:11
(http://www.cross-bg.net/)

А. Бабиш: Не се знае кой се нуждае повече от помощта на НАТО за справяне с бежанците - македонската или българската армия

/КРОСС/ Външните граници на Шенгенското пространство трябва да бъдат затворени незабавно заради огромния приток на бежанци и те да бъдат защитавани от НАТО, заяви чешкият вицепремиер Андрей Бабиш, цитиран ог унгарската информационна агенция Origo. „Ако погледнете картата, Шенген има специфична форма. Както виждаме, Гърция е част от него, но е изолирана, докато по пътя на мигрантите пред следващата граница - тази Унгария, стоят българската и македонската армии. Не е сигурно дали македонската, или българската армия не се нуждаят повече от помощта на НАТО", каза Бабиш в коментар на бежанската криза. Ако защитата на границите на Шенген е непосилна за страните от региона, проблемът трябва да се разглежда на по-високо ниво. Мигрантите трябва да предвидят това, че не може да дойдат при нас, за да бъдат безработни и само да получават получавате социални помощи, посочи той. Необходимо е да се построи на подходящо място огромен бежански лагер, където да се подбират тези мигранти, които наистина се нуждаят от помощ. Трябва да се отделят тези бежанци, които наистина се нуждаят от помощ, особено майките с децата си, от тези , които идват чисто и просто по икономически причини, посочи Бабиш.
Публикувана на 08/26/15 15:11 http://www.cross.bg/babish-nato-bulgarskata-1478582.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване