08/26/15 06:09
(http://www.klassa.bg/)

ГЕРБ се стяга за люта битка за Севера

 ГЕРБ се стяга за ожесточена битка на 25 октомври за кметските кресла в Северна България, където са съсредоточени малкото останали червени крепости. Това стана ясно вчера, след като формацията на Бойко Борисов спази традицията и за пореден път се записа първа за участие в предстоящия вот - този път за местна власт. След нея вчера се регистрираха още 7 формации.

 

Шефът на предизборния щаб Цветан Цветанов изброи ключовите градове, в които партията ще съсредоточи най-много усилия - Враца, Видин, Ловеч, Търговище, Разград и Шумен, които са все червени бастиони. Шансовете на ГЕРБ за победа там нарастват освен заради плачевното състояние на БСП и заради АБВ, която чрез свои кандидати ще опита да се настани в лявата ниша и на местно ниво за сметка на Столетницата.

 

„Искаме да направим така, че развитието в България навсякъде да бъде еднакво”, коментира Цветанов и посочи оста Пловдив-Стара Загора-Ямбол-Бургас като разделителна линия между по-богатия Юг и западналия Север. По думите му, когато ГЕРБ вземе управлението в региона на Враца, Видин и Монтана, натам ще потекат средства от оперативните програми на ЕС. Другата амбиция на партията на Борисов за местния вот била спечелването на кметове и в Кърджалийска област. ГЕРБ планира минимално сътрудничество с коалиционния си партньор РБ на местния вот, като съюз между двете формации щяло да има в едва 6-7 от общо 265 общини.

 

Първият ден за регистрация в ЦИК бе съпроводен с демонстрация на бунтуващ се гражданин, който си събу панталоните пред бившия Партиен дом и остана по червено бельо. Полицията обаче се намеси своевременно и предотврати по-нататъшния импровизиран стриптийз.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване