08/26/15 06:05
(http://www.klassa.bg/)

Естония се загражда от Москва

 Естонските власти възнамеряват да построят стена на сухопътната граница с Русия,  пише местният в. “Пости-меес”. Предвижда се стената да бъде висока 2,5 метра и дълга около 108 километра. Планира се да има също така заграждение, възпрепятстващо движението на диви животни. В блатистите участъци няма да има ограда, а само гранични стълбове и контролна бразда. За охрана ще бъдат използвани също така видеокамери и безпилотни летателни апарати. Работата по укрепване на границата трябва да започне през 2018 г., а проектът ще струва 71 милиона евро.

 

Естония е втората прибалтийска държава с такива планове, припомнят информационните агенции. В началото на август за подобни планове се заговори в Латвия, но по-късно местните власти отрекоха да имат такива планове, а вместо това бе уточнено, че става дума за укрепване на съществуващата инфраструктура за спиране на нелегалната имиграция. Другите съседи на Русия, които се заграждат, са украинците - техният проект за стена е за 200 милиона долара.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване