08/26/15 09:26
(http://pik.bg)

Кукушева: Опитът на държавата да определя полезни и вредни храни е повече от смешен, абсурден и деспотичен

Кукушева: Опитът на държавата да определя полезни и вредни храни е повече от смешен, абсурден и деспотичен

Опитът на държавата да определя полезни и вредни храни е повече от смешен, абсурден и деспотичен. Това каза за „Фокус” Мариана Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите във връзка с данък „вредни храни”.

“Нашата позиция е категорична и окончателна. Твърдо отхвърляме желанието, на което и да е министерство, да налага допълнителни данъци и тежести върху и без това бедстващата хранително-вкусовата промишленост в България. Според нас това е една акция, чийто текст и мотив, да напълним част от липсващите милиони в здравната каса, няма да се случи”, подчерта Кукушева. Според нея дефицитът в бюджета ще остане и дори ще се увеличи, защото когато един бизнес не е в състояние да плаща задълженията си към държавата, той не изчезва, а просто минава в сивото пространство на икономиката. „България е в едно от челните места за наличие на сива икономика според една последна класация на ЕС. В момента е виден дефицитът в държавния бюджет, който не е малък. Неслучайно текат акции „Не на контрабандата”, отбеляза Мариана Кукушева. Тя добави, че асоциацията ще оповести акция, свързана с производство на хлебни, тестени и сладкарски изделия в края на месец септември, тогава, когато започва учебна година и целият цикъл на годината.

„Има европейски регламенти и европейско законодателство, което определя риска за човешкото здраве при наличието на определени съставки в дадена храна”, посочи Кукушева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване