08/26/15 08:34
(http://www.dnevnik.bg/)

Радан Кънев: Не разбирам твърдението на Борисов, че съдебната реформа е зад след Цацаров


Не разбирам думите на премиера, че съдебната реформа се прави за след Цацаров, каза днес по Нова телевизия един от лидерите на Реформаторския блок Радан Кънев. Борисов обяви, че промените за след мандата на Цацаров също в телевизионно интервю, но в края на миналата седмица.

Радан Кънев подчерта, че до сега подобно "отлагане" на съдебната реформа не е обсъждано. Той уточни, че след връщането си от САЩ не е разговарял с премиера.

"В първите парламентрани дни, 1-2 септември, ще имаме среща с Борисов за парламентарната програма и на нея ще настоявам да изясним този въпрос в детайли", подчерта Кънев. Той за пореден път каза, че за Реформаторския блок реформа в прокуратурата също трябва да има.

Съставът на КЗК е определен от ДПС и трябва да се смени
Според Радан Кънев акцент в работата на правителството и управляващото мнозинство е да се направят нужните законодателни и персонални промени, за да заработят институциите. Той допълни, че е наложителна подмяна на целия състав на Комисията за защита на конкуренцията, защото сегашният състав "е продуциран от ДПС в последните 12 години". Кънев допълни, че мандатът на сегашните членове изтича скоро и тогава ще се направи промяната.

По повод отсъствието му през последната парламентарна седмица, заради пътуване в САЩ, единият от лидерите на РБ каза, че са се изговорили много глупости. Той допълни, че пътуването е било планирано преди повече от година и за него са знаели в ГЕРБ.

Никой не може да ме инструктира
"Няма инструктаж, мен няма кой да ме инструктира, надявам се и другите политици да не ги инструктират", каза още Кънев, коментирайки твърдения, появили се в медиите.
 

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване