08/26/15 22:19
(http://www.klassa.bg/)

Родерик Мур бил изненадан от дебатите за американското оръжие у нас

 "Изненадан съм от тази истерия. България и САЩ са съюзници - напълно разбираемо е защо провеждат съвместни военни операции и учения. Освен това България е суверенна държава и сама решава за разполагането на чужда военна техника на нейна територия. Това не се случва без съгласието на властите." С тези думи коментира вчера политическото напрежение у нас временно управляващият посолството на САЩ в България Родерик Мур. Според него обаче разполагането на оръжия било директно следствие от "агресивните и незаконни действия на Русия в Украйна". Той се опита да успокои интересуващите се, че не разполага с информация, според която Америка планира да използва военни бази у нас за атака срещу Русия.
Опитите на България да се справи с корупцията създават усещането за това, че някои политически фигури стоят над закона, коментира и други теми дипломатът. Той изтъкна, че преди 15 години, когато е бил у нас, не е имало нито един осъден висш държавен служител за подкуп. Сега резултатът отново е нула, каза Родерик Мур.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване