08/26/15 13:32
(http://www.dnevnik.bg/)

Русия вече не праща в България на почивка държавни служители и деца


Към момента се запазва тенденцията спадът на руските туристи да е около 20 процента, липсват туристите, изпращани от държавни предприятия и детските лагери, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от БТА.

След заседанието на правителството министърът коментира, че юли и август са били много добри за туризма и изрази надежда, че тенденцията ще се запази и през септември, за да се компенсира по-слабият резултат от юни.

Думите на министъра потвърждават прогнозата на руските медии от преди началото на летния сезон, че заради европейските санкции по-малко руснаци ще почиват в чужбина. Властите в Москва бяха препоръчали на работещите във въоръжените сили, службите за сигурност и на членовете на техните семейства да отидат на курорт в страната.

Ангелкова изтъкна, че нарушенията на концесионерите на плажовете за свободните зони и случаите на замърсяване на морската вода със сигурност се отразяват негативно на туризма по Черноморието. Предприемаме мерки подобни нарушения и замърсявания на водата да не случват през следващата година и да не се проваля сезонът, увери тя.

Плажът на Лозенец е затворен и се проверява кога водата ще бъде годна за къпане. Ще направим всичко възможно това да не се случва отново, заяви министърът и напомни, че екологичната и транспортната инфраструктура са приоритет на кабинета. Непрекъснато се откриват пречиствателни станции, особено по морското крайбрежие, но е необходимо време, за да има ефект, допълни тя.

От миналия понеделник министерството провежда инспекционна обиколка на всички курортни селища по Черноморието от Резово до Дуранкулак.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване