08/26/15 07:58
(http://pik.bg)

Служителки в пощата крали пари от сметки за ток

Служителки в пощата крали пари от сметки за ток

Три пощенски служителки, присвоявали пари на клиенти, плащащи сметки за ток, са били уличени в злоупотребата, съобщиха вчера от пресцентъра на "Български пощи". Инспектори на предприятието попаднали на липсите по време на рутинните си проверки в Пещера, Величково и Калугерово. Две от жените вече са освободени, третата е в болнични, а когато се върне, шефовете ще умуват какво наказание да наложат, пише "Марица".

И в трите селища разликите са били за не повече от 1000 лева и са източени чрез сторниране на сметки. Няма ощетени клиенти, увери говорителката на пощите Дора Цветкова. Виновните сами са възстановили присвоените пари и те са преведени на EVN. Тя коментира, че се случва, когато човек работи с пари, да се поддаде на изкушението, но подобни опити винаги се хващат при вътрешнофирмените проверки.

От EVN дори не бяха разбрали за злоупотребата. На наше запитване оттам увериха, че са готови да съдействат и че е важно такива кражби да бъдат разкривани максимално бързо. От дружеството припомнят, че хората могат да ползват и безкасови плащания през сайта на фирмата, ако имат опасения за злоупотреби с парите им.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване