08/26/15 12:16
(http://pik.bg)

Сметище расте в центъра на Перник

Сметище расте в центъра на Перник

Сметище расте точно под прозорците на 4-та гимназия в кв. Изток. Хора хвърлят боклук и строителни отпадъци под носовете на децата без да им мигне окото.

"След многобройно подаване на сигнали към кмета на кв. "Изток" - Перник, резултат няма. Отговорът на кмета е, че той не може да се справи с проблема и нарушителите, трябвало да ги залавяме ние - гражданите. Моля, давайте идеи, как да се справим с кмета и проблема," пише перничанин до zapernik.com.

Кметът на Кметство Изток Ивайло Иванов обясни, че не може да отговаря за недобросъвестността на някои граждани. Жители на близките улици не спират да си изсипват боклука пред училище и детска градина. "Опитваме се да ги снимаме, да ги санкционираме, но досега без резултат. През деня тези граждани се разхождат спретнати и чисти, а през нощта идват и си изхвърлят боклука. Не мога да поемам отговорност за възпитанието на тези хора", казва Ивайло Иванов.

Той е готов да откликне на сигнали и да санкционира нарушителите. Очевидно, когато отсъства гражданско съзнание дори и институциите са безпомощни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване