08/27/15 14:47
(http://pik.bg)

47 800 деца ходят на общинска забавачка в София

47 800 деца ходят на общинска забавачка в София

47 800 деца посещават общинските детски заведения на територията на Столична община. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Мария Минчева, директор на Дирекция „Образование” към Столична община.

По думите й, през настоящата година завършва строителството на 8 нови детски градини, с което ще се осигури възможност 1000 деца в повече да посещават детските ни градини.

„Важно е да кажа, че през последните няколко години успяхме да разкрием нови 13 200 места. Те са в следствие именно на тези 72 нови сгради, които са построени за периода от 2006 година до момента”, посочи Минчева и добави, че в момента обхватът на децата и посещаващите общинските детски заведения на територията на Столична община са 47 800 деца.

Според нея това е число, с което общината може да се гордее, защото при недостиг на места в детските градини и вследствие именно на стриктното изпълнение на програмата за строителство на детските градини, са успели да осигурят място за над 13 хиляди деца в повече. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване