08/27/15 09:19
(http://pik.bg)

8-годишно момче и двама лекари почетни граждани на Трън

8-годишно момче и двама лекари почетни граждани на Трън

Общинският съвет в Трън заседава в сряда като най-важният въпрос, който обсъдиха съветниците бе за избор на почетни граждани, пише Мироглед.

Три предложения бяха представени и гласувани- двама лекари с трънски корени и 8-годишното момче Виктор Велинов, роденото в САЩ също с трънски корен ще се окичат на деня на града с почетните знаци.

В навечерието на 3 март Виктор разплака сънародниците ни в целия свят с песента си „Откъснатите цветя на България“. Родът на майката на момчето е от трънското село Берайнци.

Д-р Димитър Момчилов е уролог, роден е в Трън, където е завършил и основно образование.  Работил е в болницата в Оряхово, а от 1985 година е в клиниката по детска урология на „Пирогов“. От 2008 г. е началник на клиниката.

Доц. д-р Иван Григоров Гигов е от видна трънска фамилия. След дипломирането си е разпределен в армията като военен лекар. Придобил е специалност по вътрешни болести и военна медицина, а по-късно клинична хематология и клинична онкология. От 1980 г. работи в Клиниката по хематология и онкология на Военномедицинска академия последователно като лекар-ординатор, завеждащ Хематологично отделение, доцент. Има много научни публикации в областта на клиничната хематология, онкология и трансплантация на хемопоетични стволови клетки.

Двамата лекари се отзовавали винаги на нуждите  от лекарска помощ на трънчани,  категорични бяха съветниците от пограничната община.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване