08/27/15 21:21
(http://www.klassa.bg/)

Discovery Networks International представя амбициозна програма от нови поредици и продължения на Международния телевизионен фестивал в Единбург.

 За да даде начало на международния телевизионен фестивал през 2015 в Единбург, изпълнителният вицепрезидент и главен творчески директор на Discovery Networks Фил Крейг разкри имената на няколко изключителни предстоящи предавания. Новите поредици, както и тези, които се завръщат на екран, ще бъдат излъчвани по всички документални и лайфстайл мрежи в повече от 220 държави през 2015 и 2016 г.

„Докато Discovery International създава нов и динамичен облик, ние кръстосваме земното кълбо за истории и хора, които да привлекат интереса и вниманието на нашата международна аудитория”, коментира Крейг. „Популярната наука, която вдъхновява зрителите да задават необичайни въпроси, да търсят приключения, да се омагьосат от красотата и енергията на Сидни Харбър, да се потопят в най-вълнуващите световни суб-култури, да преоткрият чудесата в ежедневието – всички тези нови предавания от сърцето на Discovery обещават да задоволят любопитството за изключителния свят, в който живеем. Те са свежи, новаторски и са истинско забавление.”

Новият съдържателен облик на Discovery Networks International, който дължи голяма част от развитието си на Фил Крейг, включва следните предавания:

 

FREE RIDE (зимата на 2016 г.)

Можете ли да обиколите света, разчитайки единствено на собствената си находчивост и добротата на непознати? Един човек смята, че може. Авантюрист и почитател на „зеления” начин на живот, Роб Грийнфийлд е на път да поеме към епично пътешествие с истински дързък план – да прекоси Южна Америка без абсолютно никакви пари. С него ще тръгне филмовият режисьор Джеймс Левел, който ще документира всяка стъпка от тяхното необикновено пътешествие заедно. От разменна търговия за легло в бразилската Февела до спане под звездите край Амазонка, миене на чинии в крайпътно ресторантче в замяна на храна или пътуване на автостоп с камион, Роб и Джеймс са напълно решени да изпълнят целта си. Когато е изправен пред езикови бариери, културни противоречия, силни бури, изпепеляваща жеги и трудни терени, ще успее ли Роб да убеди напълно непознати хора да му подадат ръка? „FREE RIDE е смело и вдъхновяващо пътешествие към неизвестното. „FREERIDE представя 6 авантюристични серии за оцеляване, създадени за Discovery Networks International от Raw TV, възложени от Елизабет МакИнтайър, с изпълнителен продуцент Лиза Бранч.

 

DRIVING WILD” (пролетта на 2016 г.)

В продължение на 10 години Марк „Елвис” Прийстли е пътувал из земното кълбо в ролята си на механик на Формула 1 в „Макларън Рейсинг”. Той е прилагал способностите си и личната си експертиза върху най-мощните, скъпи и създадени с изключително внимание коли на планетата, и заема първо място в бокса, когато отборът му печели победата си в световния шампионат за 2008 г. Сега той планира да поеме в различна посока и да се заеме с едно истински вълнуващо интернационално предизвикателство. „DRIVING WILD е приключение, което Елвис ще трябва да синхронизира с инженерството, докато се потапя в изключителни автомобилни култури из целия свят. Но той не е там само за да наблюдава. Комбинирайки уменията си, придобити във Формула 1, вродените си способности и своята находчивост, Прийстли ще трябва да работи с различни групи, правейки изобретателни модификации в подготовка за високо-октаново автомобилно предизвикателство. Той ще пътува от най-отдалечените кътчета на земята към оживени, претъпкани градове, докато „DRIVING WILDнаблюдава работата му заедно с други ентусиасти в техните гаражи. Тяхната цел е създаването и персонализирането на уникално по рода си превозно средство, което ще се справи и с най-трудното предизвикателство. „DRIVING WILD включва серии, продуцирани за Discovery Networks International от Dragonfly, възложени от Елизабет МакИнтайър, с изпълнителен продуцент Лиза Бранч.

 

QUESTION EVERYTHING (пролетта на 2016 г.)

Пригответе се да поставите под въпрос всичко, което сте знаели до този момент! В науката отговорите на прости въпроси могат да загатват за много по-дълбоко значение, водейки ни все по-навътре в заешката дупка от впечатляваща информация. В тези серии, експертният физик Д-р Дерек Мюлер разучава въпроси, които според повечето хора нямат отговор. „QUESTIONEVERYTHING използва експлозивни експерименти, чудати сензации и невероятни инфографики, които придават визуално значение на числата, за да се създадат светове, за които само сме мечтали да видим в реалност. Отговаряйки на тези невъзможни въпроси, Мюлер ще ни разкрие ясна, действителна информация, която отговаря на нашето ежедневие – как функционира Земята, как взимаме решения. Накрая ще си дадем сметка, че отговорите дори и на най-големите научни въпроси са вкоренени в самите нас. „QUESTION EVERYTHINGвключва 6 епизода, представящи популярната наука, продуцирани за Discovery Networks International от Essential Media and Entertainment, възложени от Елизабет МакИнтайър, с изпълнителен продуцент Лиза Бранч.

 

SYDNEY HARBOUR UNCOVERED (есента на 2016 г.)

Най-големият естествен порт в света е толкова иконичен, колкото и епичен, и заема първо място в списъка на всеки пътешественик. „SYDNEY HARBOUR UNCOVERED“ е безпрецедентна документална поредица, която ще отведе зрителите зад кулисите на това възхитително място, преплитайки описателни разкази с кинематографични филмови техники. Сидни Харбър е комплексна мрежа от пътуващи кораби, туризъм, индустрия, култура и търговия, през която преминават повече от 40 милиона посетители годишно – логистично предизвикателство с колосални размери за хората, които го поддържат. Предаването показва ежедневните напрегнати и триумфални моменти на екипа, който нарича порта свой „офис”. Те трябва да се справят с потока от хора, с който се изпълва Сидни Харбър при големи интернационални събития, както и с последиците от драматични метеорологични условия, заплашващи неговото правилно функциониране. Отговорност, която един от ключовите участници в предаването, Капитан Фил Холидей, е поел на свой гръб. Един от най-красивите градове в света се разкрива по зашеметяващ начин с комбинация от кинематографски техники и динамични описателни сцени. „SYDNEY HARBOUR UNCOVERED” включва 6 документални епизода, продуцирани за Networks International от WTFN, възложени от Хелен Хоулин, с изпълнителен продуцент Том Гроен.

aerial view of boats on harbour for australia day 1999, sydney, nsw

Моята необикновена бременност 2 (пролетта на 2016 г.)

Завръщането на хитовата поредица Моята необикновена бременност 2 проследява забележителни бременности, които се случват при екстремни и невероятни условия. Епизодите представят смелите бъдещи майки, които трябва да се справят не само с обичайното вълнение и непредвидимост от очакването на бебе, но и с допълнителни препятствия като инвалидност, медицински състояния и  особеностите на необичаен начин на живот. Моята необикновена бременност слага в ръцете на бъдещите майки камери, за да могат лично да документират не само хубавите моменти, но и стреса, с който ежедневната реалност ги сблъсква – от самото начало на бременността до момента на раждане, както и първите дни с новороденото бебе. Тези удивителни истории предлагат ексклузивно и лично вникване в живота на жените, които преминават през много трудности и всекидневна подготовка, за да донесат един прекрасен нов живот на света.

Вторият сезон на Моята необикновена бременност включва 6 епизода,  продуциран е за  Discovery Networks International от Curve Media, възложен е от Сара Торнтън, изпълнителни продуценти са Шарлът Райд и Марк Проктър.

 

FIRST HEARTBEAT (октомври 2015 г.)

Този документален филм проследява сърцераздирателната борба на британска двойка да преодолее няколко поредни спонтанни аборта, за да успеят да преминат през успешна бременност и да имат здраво бебе. Лиса и Дейвид Нанд отправят предизвикателство към темата-табу за спонтанния аборт, споделяйки тяхната лична и докосваща история, както и стремежа си да преодолеят петте спонтанни аборта. Те преминават през полемично лечение в опит да създадат своето семейство. Документалният филм започва с Лиса, независим телевизионен продуцент, която стои в болницата със своето второ дете в скута, новородено момченце. След това сцената превърта обратно към реалността и пътешествието, което Лиса и Дейвид ще трябва да изминат, за да сбъднат мечтата си – тестове за бременност, сълзи, медицинска терапия и най-накрая така дългоочаквания успех.

 

Документалният филм „FIRST HEARTBEAT е продуциран за Discovery Networks International от October Films, възложен е от Сара Торнтън, с изпълнителен продуцент Марк Проктър.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване