08/27/15 06:56
(http://www.klassa.bg/)

Бутикови мръвки и биомеса представят на Скариада BG

 Бутикови местни продукти и биопродукти от прясно българско месо и кайма ще бъдат представени на първата у нас Скариада BG, която ще се проведе от 1 до 6 септември на поляните край Петропавловския манастир в град Лясковец. Със свои щандове на фестивала ще участват най-големите родни месни производители, които ще представят запазените си марки, произведени по автентични старинни рецепти. Чуждестранни майстори пък ще представят традиционни месни блюда от родните си страни. В специалните кулинарни зони посетителите ще могат да опитат месни деликатеси и ястия. Предвидени са и конкурси за най-вкусно кебапче и кюфте, и приготвяне на най-голямата манастирска чорба.

 

По време на четирите фестивални вечери на Скариада BG посетителите ще веселят “Оркестър Янко Слона”, оркестър “Карандила”, ромският крал на цигулката Венци Такев, македонският оркестър “Беровски бисери” и “Орлин бенд”.

 

В последния ден ще има и нестинарски игри. Истинският парад на ритми и добро настроение на феста обаче ще е на 5 и 6 септември с надсвирването на духови музики и сватбарски оркестри. Те ще бъдат оценявани от жури в състав Иво Папазов – Ибряма, Владимир Величков, Антони Дончев. Кулминацията на празника е концертът на балканската звезда Горан Брегович и неговия Оркестър за сватби и погребения на 5 септември.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване