08/27/15 22:32
(http://www.klassa.bg/)

Дигиталните персонажи – като истински хора

 Дигитално генерираните персонажи в игрите и киното скоро няма да се отличават почти по нищо от истинските хора. На конференцията по компютърна графика Siggraph 2015 беше демонстрирана суперреалистична кожа на лицето на виртуална жена. Всички минимални деформации, трапчинки и пори са пресъздадени с изключителна точност.

 

Технологията е разработена от изследователи от Института за креативни технологии в Калифорния и Имперския колеж в Лондон. Тя позволява с резолюция до 10 микрометра да бъдат разпознавани и най-малките детайли на лицето на актьора, петната на кожата, белези, деформации и др. Чрез специална програма получените данни се използват за генерирането на виртуалната кожа на компютърния персонаж. Емоциите на лицето му стават толкова реалистични, че трудно могат да бъдат отличени от тези на човек от плът и кръв.

 

В бъдеще изследователите искат да създадат модел, която позволява точно да се пресъздава поведението на кожата на хора от различни раси, възраст, пол. Така истинските актьори ще станат ненужни, прогнозират авторите на проекта.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване