08/27/15 18:02
(http://pik.bg)

Има надежда за плажуващите на Лозенец - частично отвориха плажа

Има надежда за плажуващите на Лозенец - частично отвориха плажа

Има надежда за плажуващите на Лозенец да изюкарат пълноценна почивка, Регионалната здравна инспекция отвори частично централния плаж, съобщи gramofona.com.

Три от четирите взети проби са показали, че морската вода е чиста и плуването в нея не крие риск за здравето на туристите. Резултатите са потвърдени и при повторните проби, уточниха от здравната инспекция.

В района, в който обаче се влива рекичката в морето на централния плаж, показателите все още са над допустимите стойности. За това и там забраната за къпане не е отменена. Реално затворен остава районът от втори спасителен пост до края на ивицата, включително и първи пост.

„Създаде се голямо напрежение и частичното отваряне на плажа е единственото, което можем да направим, за да успокоим хората. Там където забраната за къпане е отменена, водата е в норма и наистина е безопасна”, увери директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

„Утре ще бъдат взети нови проби, а от следващата седмица, здравните инспектори ще проверяват качеството на морската вода през ден. Контролът ще продължи докато всички проби не влязат в норма”, уточни още д-р Паздеров.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване