08/27/15 14:39
(http://pik.bg)

Кмет продаде река Марица и международен път

Кмет продаде река Марица и международен път

Кметът на Белово Костадин Варев е изтъргувал част от коритото на река Марица, както и участък от международния път Калотина-Свиленград, сочи разследване на Би Ти Ви.

Реката и пътят станали частни, след като преди година Общинският съвет, по предложение на кмета на Белово, е взел решение за продажба на 30 хил. дка общинска земя. Сделката е гласувана от съветниците, но не съобразили, че във въпросните декари влиза и международния път, и част от най-голямата река на България.

Площта, която е продадена на частната фирма „Българско земеделско производство” е равна на 6 хиляди футболни игрища. Дружеството е регистрирано през август 2014, в деня на сделката. Адресът му е в София на бул. България 51а , ет. 4, ап. 6, сочи системата за фирмено разузнаване ДАКСИ.

След продажбата община Белово остава само с 200 дка собствена земя.

Сделката обаче предизвика гнева на жителите на общината, защото напрактика те сега няма къде да пасат стоката си. Имам 1500 овце, 50 крави, всичката земя е продадена, къде ще пасе този добитък, чуди се фермерът Кирил Костадинов.

Според кмета Костадин Варев няма нарушения при сделката, обявен е търг, на който се е явил купувач. Дори имало обява в сайта на общината. Хората обаче твърдят, че търг не е имало и никой не ги е уведомил за предстоящите продажби.

В момента обаче на сайта на общината не фигурира никаква обява, а Варев обяснява, че след изтичане на сроковете, тя е била свалена.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване