08/27/15 08:30
(http://pik.bg)

Кървава среднощна драма в Пловдив! Нищо неподозиращ пешеходец загина, блъснат по непредпазливост

Кървава среднощна драма в Пловдив! Нищо неподозиращ пешеходец загина, блъснат по непредпазливост

Пореден пешеходец изгуби живота си на пловдивски булевард, предаде Марица.бг. Инцидентът е станал в нощта срещу вторник, но не е бил оповестен в полицейския бюлетин за медиите. Трагедията се е разиграла един час след полунощ на булевард „Марица”.

Според информацията на прокуратурата двама мъже вървели по платното край бордюра, като единият бутал велосипеда си. В същото време в близост до тях при изпреварване между две коли едната чукнала леко другата. Тя пък се отклонила вдясно и блъснала пешеходеца с колелото.

След удара двата автомобила спрели, а водачите им помогнали на ранения мъж. Те го качили в колата, която го блъснала, и го откарали в болницата. Там, въпреки усилията на лекарите да го спасят, човекът починал. Шофьорът, причинил катастрофата, е арестуван и задържан за 72 часа. Той е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост. Назначена му е кръвна проба, както и за наркотици. Вчера резултатите все още не бяха готови.

Преди две седмици летяща по бул. "Никола Вапцаров" уби на място друг пешеходец. Катастрофата стана формален повод шефът на полицията под тепетата Пламен Узунов да подаде оставка. От началото на годината загиналите в катастрофи в града и областта са над 60.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване