08/27/15 00:58
(http://pik.bg)

Министерство на туризма взема крути мерки срещу екологичните нарушения по Черноморието

Министерство на туризма взема крути мерки срещу екологичните нарушения по Черноморието

Екологичните нарушения по Черноморието със сигурност се отразяват негативно. Ние предприемаме всички необходими мерки и ги залагаме и за следващия сезон, за да не се повтарят. Такива нарушения не бива да се допускат. Това заяви пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова след заседание на Министерски съвет. Министърът подчерта, че трябва да се предприемат всички необходими действия от отговорните институции, общините и тези, които стопанисват плажовете, за да не се допускат такива нарушения и да не проваля сезонът, пише "Фокус". Тя коментира, че няма как да допуснат, ако има замърсяване на водата, това да навреди на здравето на хората и тяхната сигурност.

Министър Ангелкова обясни, че централният плаж в Лозенец остава затворен като се правят замервания, за да се докаже дали водата е чиста и годна за къпане. Тя уточни, че непрекъснато се откриват пречиствателни станции по морето като това е фокус и в техните приоритети.

За летният сезон тя уточни, че се запазва тенденцията за 20% спад от руски туристи, независимо от това, че почти навсякъде се чува руска реч. По думите й, липсват тези туристи, които навремето са идвали, изпращани от държавните предприятия, детските лагери.

Министър Ангелкова разясни, че са започнали обиколка по Черноморието от Резово до Дуранкулак. От посещенията им досега е станало ясно, е че юли месец е бил много добър, август също. Във връзка със съкращаването на 10% от администрацията, министърът на туризма изтъкна, че МТ, както МИ и МЕ са нови администрации и към момента на разделянето са изпълнили това изискване.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване