08/27/15 15:03
(http://pik.bg)

Министър Ангелкова: Вече работим за Лято 2016

Министър Ангелкова: Вече работим за Лято 2016

Вече работим за Лято 2016, защото е много важно да очертаем контурите на следващия туристически сезон. Това каза във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от „Фокус” . Николина Ангелкова добави, че това е причината министърът да се запознава на място с проблемите и предложенията на туристическия бранш в страната. Обиколихме цялото Българско Черноморие, посетихме всеки курорт и курортно селище, срещнахме се с представители на бранша и разговаряхме с тях за проблемите”, каза още Николина Ангелкова.

Тя добави, че сезон 2015 може да се опише като труден. „Това и показват резултатите, аз се надявам, че в оставащото време може да се наваксат липсите, но ще бъде много трудно да се достигнат нивата от 2014 година”, посочи министърът на туризма. Тя добави, че продължава устойчивия спад на рускоезичните туристи, който си остава около 20 %. „Обнадеждаващото е, че намалява спада при чужденците, които са избрали България с цел ваканция и почивка з сравнение с миналата година. Повече хора искат да почиват, а не само да гостуват в страната”, каза министърът.

По нейните думи основните проблеми, които са откроени от бранша през изминалите години са управлението на плажовете, проблемът с кадрите, шумът по курортите и липсата на пречиствателни станции. „По всички тези проблеми правителството работи много активно. Разработваме концепция за управлението на плажовете, които да преминат към Министерство на туризма през 2016 година и въпросът да се реши комплексно. Таксата за чадър и шезлонг да е минимална, а на някои плажове изобщо да липсва. Предстои стратегията да бъде подложена на обществено обсъждане ,а до края на годината да влезе в Парламента”, добави още Николина Ангелкова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване