08/27/15 19:06
(http://pik.bg)

Министър Рашидов: Средствата за Ларгото са изцяло европейски

Министър Рашидов: Средствата за Ларгото са изцяло европейски

Открита е нова мозайка в столичното Ларго. Това каза пред журналисти министърът на културата Вежди Рашидов, по време на посещението му в Античния културно-комуникационен комплекс "Сердика" заедно с Малгожата Омиляновска, министър на културата и националното наследство на Полша

„До 15 ноември Ларгото трябва да стане, защото се затварят европейските фондове. Това е по договори, които сме подписали“, обясни Рашидов. По думите му засега всичко се движи по план. По думите му по обекта всеки ден работят много хора, но не всичко може да стане толкова бързо, защото работата е по-деликатна и специфична.

По думите на министърът, средствата за Ларгото са изцяло европейски и ако 2 години вместо разкопките да са стояли закрити под найлони, са се извършвали необходимите процедури, сега е нямало да има нужда да се бърза. „Когато бях министър предния мандат, тук работиха по 200 археолози и проучваха последният слой”, обясни той.

„Смятам, че всяка една стотинка идваща отвън е грехота да я загубим. Откакто аз съм министър тук нещо се случва. Дори днес докато разчистват хората са открили нова мозайка“, допълни Вежди Рашидов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване