08/27/15 07:05
(http://www.klassa.bg/)

МС готов с бюджета за догодина през октомври

 Министерският съвет ще приеме Закона за държавния бюджет за следващата година навреме - през октомври. Това стана ясно от законодателната програма на кабинета до края на 2015 г.

 

Миналата година бюджетната процедура закъсня заради дългите преговори за сформиране на правителство. Така основната сметка на държавата влезе за разглеждане от кабинета едва в началото на декември, а депутатите успяха да го приемат в деня преди излизането си в коледна ваканция след 17-часов законодателен маратон.

 

Този път МС ще се опита да не стига до подобни инфарктни заседания заради парите на държавата.

 

Планът на кабинета предвижда още разглеждане на общо 55 законопроекта до края на годината. Сред темите, с които ще се захванат министрите, са промените в Кодекса за застраховането, с които ще бъдат въведени изисквания на три европейски директиви. Поправки в Закона за защита при бедствията пък подготвя МВР, а Министерството на отбраната ще предложи редакция на закона за резерва на въоръжените сили. Кабинетът ще разгледа поправки в Закона за закрила и развитие на културата, с които ще влязат в сила единни правила за финансиране. Ще бъдат направени поправки и в Закона за висшето образование, които да стимулират научноизследователската дейност на висшите училища и развитието на иновациите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване